
Gå på opdagelse i bymuseets udstillinger!





Kirkegade
Kirkegade er en af de ældste gader i Auning. Det var den naturlige forbindelsen fra syd mod kirken og den gamle landsby omkring skolen og kirken.
Hop frem til en bestemt adresse på Kirkegade her:
Kirkegade 1 Møntvaskeriet
Kirkegade 2 Foersom
Kirkegade 3 Stofbixen
Kirkegade 5 Berings hus
Kirkegade 6 Kjeld Holm
Kirkegade 8 Kæmnerkonteret
Kirkegade 9A Kødudsalget
Kirkegade 9D Missionshuset
Kirkegade 11A Sygeplejerske bolig
Kirkegade 13 Poul Søgaards gård
Kirkegade 15 Slik Olga
Kirkegade 18 Dagny Kvist
Kirkegade 19 Det gamle Hospital
Kirkegade 21 Blomsterdalen
Gamle postkort med Kirkegade som motiv

Kirkegade fra efter jernbaneoverskæringen med udsyn i nordlig retning. Missionshuset ses i venstre side. Bygget 1915.

Hjørneejendommen i højre side er Kirkegade 8, hvor byens første kæmner boede. Billedet er fra perioden 1907-1915.

De 5 børn på billedet er fra højre: Metha Jepsen, datter af snedker Bering, Sigrid Foersom, datter af købmand Foersom, Kristian eller Henrik Mikkelsen, søn af post Mikkelsen, Carla Jensen og Mary Steffensen, døtre af snedker Bering.

Kirkegade set fra udmundingen til Vestergade. Bemærk hvor lavt grusvejen ligger i forhold til i dag.

Nye huse, der binde Auning landsby sammen med stationsbyen. Billedet er fra perioden 1900-1907.

Her et af de ældste fotos af Kirkegade. Der er kun bygget på højre side af vejen, så det er ihvertfald fra før 1925, hvor Kirkevej 9 bliver bygget på den anden side af vejen. Sønderhald Egnsarkiv har dateret billedet til 1908.
Bemærk jernbanen i forgrunden og bommene i højre side af billedet. I baggrunden ses Porsbakkernes kendte profil. Fotografen har stået der hvor SuperBrugsen i dag ligger.

Kirkegade set fra udmundingen til Vestergade.

Her lå fiskeforretningen i Kirkegade. Knud Prebensen fortæller at forretningen også solgte slagtede agerhøns og fasaner. Jeg husker at der ofte hang skudt vildt på gavlen af huset bl.a. en hjort. Bag forretningen var der et lille slagterhus. Mandens kone stod for vildt og fiskeforretningen - jeg husker ikke hvor længe forretningen eksisterede.

Annonce for fiskeforretningen i 1951.

Jernebaneoverkørslen i Kirkegade

Fra Folkebladet 2006.
Kirkegade 1
Møntvaskeriet, Kirkegade 1 (eller Vestergade 10) blev revet ned i 2017 da arbejdet med den nye busterminalen og det nye Bytorv tog sin begyndelse.

Herunder er der en lille billedserie inde fra det gamle møntvaskeriet.





Huset er oprindelig bygge som et bageri. Senere fungerede det som et brødudsalg. Luftfotografiet er fra 1960.

Dette foto af bageriet må være mere end 100 år gammelt.
Kirkegade 2

Købmandsgården Kirkegade 2 fra 1914, fremstod med forretningslokaler og udbygninger som en af de største købmandsgårde i Auning.

Sådan ser den tidligere købmandsgård i 2017. Ejendommen er i 2017 købt af Knud Dahl Andersen.

Annoncen er fra 1974.

Den sidste forretning på adressen var Auning Garn & Broderi.

Annonce fra Auning Garn & Broderi i 1977.


Omkring 1927 overtog købmand og hestehandler J. C. Jensen Kirkegade 2. Efter få år forpagtede han købmandsgården ud til forskellige købmænd, men bliver boende i den ene del af huset. Den sidste forpagter var Købmand Hallberg Christensen.
Halberg havde bl.a. Tuborg depot. Han kørte i en meget velholdt lysegrå Ford Taunus 17M stationcar fra 1960. Han lukker butikken i 1972.
I 1972 køber Ingelise og John Pedersen ejendommen og starter firmaet, Galvano-plast, i huset bag butikken. Senere lejer Brugsen butikken udstilling af hårde-hvidevarer.
I 1975 køber Susanne og Tage Christensen ejendommen. Susanne starter her forretningen “Garn og broderi”. Sælger ejendommen i 2015.


Hvad står der på denne gavl? (øverste foto)
Dette spørgsmål fik Auning Bymuseum for omkring et års tid siden. Men vi kunne desværre ikke hjælpe. Selv folk, som har boet i byen siden deres barndom, kunne ikke hjælpe. Det forblev en gåde, hvad budskabet på gavlen handlede om. Teksten står på gavlen af baghuset til Kirkegade 2. Kun når væggen er våd kan man ane nogle flere bogstaver, men ikke nok til at det har givet mening. I en anden forbindelse, blev et fotografi fra 1931 af den nedbrændte møbelfabrik i Middelgade studeret nærmere (nederste foto). I højre side blev spottet en tekst. Det kunne faktisk godt være den samme gavl, med det ulæselige budskab. Nogle af de læselige bogstaver passede med bogstaverne på det gamle foto fra 1931. Auning Bymuseum har en liste over hvem der har haft de første 100 telefonnumre i Auning. Denne liste viste sig at indeholde løsningen. I 1924 stod Auning Materialhandel ved Reinholdt Erichsen opfør med telefonnummer 38. Så på gavlen har der stået: Auning Materialhandel Reinholdt Erichsen I 1935 bliver ejendommen overtaget af købmand Hallberg Christensen. Herefter er gavlreklamen blevet fjernet eller fået lov at forfalde. Ikke mærkeligt, at ingen har kunne huske teksten, som formodentlig kun har været ”aktiv” fra 1924 til 1935.

Købmand Richard Foersom købte Kirkegade 2 i 1897 af Rudolf Rasmussen.
Den første del af de nuværende bygninger opført Richard Foersom i 1902. Da Foersom i 1914 fik Justitsministeriets tilladelse til at åbne et håndkøbsudsalg med medicin fra Nimtofte Apotek, blev butikslokalerne udvidet.
Kirkegade 3
Dette røde 2-etagers hus har tidligere haft adressen Kirkegade 1. Dette ses på flere annoncer fra 1980'erne.



Margrethe Legarth med sin Salon Odiel i Kirkegade i 1994. Foto: Svend Erik Johansen


Lise Christensen startede forretningen Madam Blå i 1989.


Annoncer fra Folkebladet 1985 med henholdsvis Linda Poulsen og Jytte Kvist som indehaver af Stofbixen.

Avisartiklen med Jytte Kvist om Stofbixen i 1985.

Avisartikel fra 1983 om den nye genbrugsbutik i Svend Jensens tidligere lokaler.



, Anni Danielsen, Linda Poulsen og Svend Jensens forretninger lå i Kirkegade 3, men tidligere har det været nummer 1, som det fremgår af disse annoncer. I dag er der ikke noget der hedder Kirkevej 1.

På dette luftfotografi fra 1960 ses Svend Jensens polstrerværksted og møbelforretning. Lige over banevognen ses frisør O.K. Ibsens barberskilt.

Baggården og sidehuset til Svend Jensens polstrerværksted og møbelforretning i 1960.

Fra omkring 1950 til 1962 driver Kathrine Christensen pensionat i lejligheden ved siden af frisørsalonen. I 1980’erne bor Erik Jensen i lejligheden. Omkring 1990 åbner Lis Christiansen forretningen “Madam Blå”.

Annonce i Folkebladet 1952.

I 1949 havde Svend Jensen en overgang en kompagnon der hed Per Poulsen.

Irene Bonnerup beretter: Min mor fortæller, at billedet stammer fra en byfest. Hun mener billedet er fra sidst i 1940'erne. På billedet ses i midten min mors onkel, Gustav Andersen. Han går i spidsen med fanen for politiorkestret. Min mor har samme billede derhjemme.

Annonce for Tatol-Udsalget i Rougsø-Sønderhald Herreds Folkeblad 1933.

Annonce fra Folkeblad 1949.
Kirkegade 3 A
Kirkegade 3A er den lave hvide bygning midt i billedet. Ifølge BBR-oplysninger opført i 1907.


Frisør Kaj har haft forretning her. Frisør Kaj flyttede i 1976 over i Brugsens gamle lokaler, da Bent Nielsen købte butikken for at flytte Flensborglageret fra Århusvej 1 til Vestergade 14.
Lis Christiansen havde sin gavebutik Madam Blå i lokalerne engang i 1990'erne.
I dag er huset indrettet til beboelse.

Luftfotografi af Kirkevej 3A taget i 1960.

Militærorkesteret med Aage Beyer i spidsen, flankeret af Aage Thuesen og E. Stampe passerer forbi O.K. Ibsen's frisørsalon i Kirkegade i 1947. Bemærk barberskiltet. Optoget er på vej til fest på sportspladsen, som dengang lå på Elme Allé.

"Den Bitte Skomager" foran sit hus, Kirkegade 3A - før Kirkegade 3 blev bygget i 1933. Huset i baggrunden er telefoncentralen, Vestergade 12.
Kirkegade 4
På den tomme grund lå tidligere et hus. Oplysningerne om huset er ikke længere tilgængelig BBR-oplysninger, så vi ved ikke præcist hvornår huset er opført eller hvornår det er nedbrudt og fjernet.
Da Bent Gartner havde butik på Centervej boede han i dette hus.
I 1950'erne boede fyrbøder Jens Frederik Jensen i dette hus. Han var fyrbøder på Auning Savværk.

1960-70’erne boede der tre familier i huset. På 1. sal boede Edel Bjerregård og hendes søn Jørgen, der i mange år var målmand på Auning 1. hold i fodbold. I lejligheden t.v. boede Ruth og Rasmus Mikkelsen og deres børn Ellen Margrethe og Bjarne. I lejligheden t.h. boede Herdis og Bent “gartner” Larsen med deres børn Lisbet, Dorthe og Jørgen. Familien køber senere hele huset og bor der til det rives ned. Kjeld Holm køber grunden i 2009.


Kirkegade 4 er det gule hus. Den nye vejbelægning kom på i 1995. Foto: Svend Erik Johansen. Luftfotografiet er fra 1960.

Her ses Kirkegade 4 mellem fotograf Keld Holm og Auning Garn & Brodere

Annonce i Folkebladet 1952

Annonce i Folkebladet 1952
Kirkegade 5

Kirkegade 5 er huset i midten af billedet.
Kirkegade 5 er ifølge BBR-oplysninger opført i 1885. I forbindelse med etablering af Centervej, er der taget nogle meter af huset nord gavl for at få plads til vejen.
I 1990'erne boede Johnny Sømand Gregersen her.



Cykelhandler L.D. Steffensen har haft forretning og beboelse her. Steffensen havde også Kosangas-depot og Thor-depot på adressen. De to Folkevogne hed "Hans" og "Grethe". Det var udlejningsbiler, der kunne lejes uden køre.
Laurits Steffensen dør i 1965, kun 51 år. Hans kone Mary Steffensen driver gasdepotet videre, mod at man selv afhenter varen. I 1968 lejer Kjeld Holm butikken til “Alt i foto” til 1971.
Fra 1971 lejer fagforeningen SID lokalerne indtil 1978. Derefter bliver butikslokalerne bygget om til beboelse.
I 1971 starter elektriker Jens Steffensen sin forretning fra en garage ved ejendommen, indtil han bygger nyt værksted på Mortensensvej i ca. 1975.
Mary Steffensen ejer ejendommen til sin død i 1988. Johnny “Sømand” køber ejendommen. I lejligheden t.h. (se gammelt luftfoto) bor Else og Ole Bech, og deres søn Ove. Else Bech bor der, til hjørnet rives ned, for at give plads til centervej.





Luftfotografi af Kirkevej 5 taget i 1960.

På dette gamle foto af Kirkegade 5 ses fra venstre: Sofie Bering og tjenestepigen Sofie Just. Herefter de 3 piger: Karla Elkær, Metha Bering og Karia Bering. Derefter moster Ane-Marie Elkær med Carl. I døren Mormor Ane Kristine Bang. De 3 til højre er først snedker Jens Mikkelsen Bering og Berings 2 første lærlinge: Melchior Pedersen fra Marie Magdalene og Anders Rasmussen fra Øster Alling.
Kirkegade 6
Kirkegade 6 er ifølge BBR-oplysninger opført i 1900.


Keld Holms forretning i starten af 2020'erne.

Keld Holms flyttemeddelelse fra 1974.

Kjeld Holms fine "vejrhane" med en kopi af de hjorte, som står ved indfaldsvejene.


Frem til 1971 havde Fausing-Auning Laane- og Sparekasse adresse her. Denne sparekasse købte forsamlingshuset i Østergade 7 og byggede det der kom til at hedde Auning Sparekasse. Ejendomme blev herefter overtaget af fotograf Kjeld Holm og indrettet som atelie, forretning og beboelse.

Auning Handelsgartneri ved Svend Madsen etablerede sig i Kirkegade 6 i starten af 1940'erne.

Ejendommen ejes fra midt 50’erne af Krista og Svend Nielsen. De har to sønner Ove og Per. Krista driver blomster og gartnerforretning. De lukker forretningen i 1967 hvorefter Fausing-Auning Låne og Sparekasse køber ejendommen. Sparekassen flytter i 1971 til deres nyopført domicil i Østergade 9. I lejligheden boede Anette og Poul Anker Jensen indtil 1969. Derefter køber Kjeld Holm ejendommen og flytter forretningen “Alt i foto” til adressen i 1975.

Annonce fra 1953.
Kirkegade 7
Her på denne tomme grund lå et hus som DSB opførte i 1920 som bolig til ansatte ved stationen i Auning.






I 1946 boede her fotograf Warla Moltke Hansen i en del af huset
I 1946 boede assurandør H. Jensen i en del af huset
I 1977 boede her stationsmester J. P. Lønstrup Petersen med sin familie
Ditte og Aksel Rasmussen har også boet i dette hus.
Aksel Rasmussen om Kirkevej 7: Huset er opført i 1920 af DSB, og blev bygget som bolig for ansatte ved stationen i Auning. Der var 2 lejligheder i underetagen og 2 i overetagen. På gårdspladsen mod vest var der et udhus, med plads til brændsel, og her havde de nederste lejligheder ret til hver at holde en gris.

Annonce i byfestprogram 1948.
Kirkegade 8
Efter at det gamle kommunekontor og Sønderhald Kommunes rådhus blev revet ned omkring 2009, blev der bygget nye lejligheder på grunden. Disse lejligheder har fået adresse i Middelgade.



Kirkegade 8 umiddelbart før nedrivningen i 2009.

Luftfotografi af det gamle kæmnerkontor i 1960.

Denne annonce er fra Folkebladet 1993.
I lejligheden ved siden af kommunekontoret bor i 1960’erne kæmner Mogens Eriksen med familie. Lejligheden bliver inddraget til kommunekontoret og Eriksen flytter på Skovdalsvej.

Familien Ringsholt ved Kirkegade 8 i 1922.

Optog passerer Kirkevej 8. Hvem kan hjælpe med at få sat et årstal på dette foto og måske også hvad det er for en begivenhed?
Kirkegade 9 A
Kirkegade 9A er ifølge BBR-oplysninger opført i 1925. I 2007 køber murermester Anders Hviid Bach ejendommen. Og deler den op i fire lejemål. 9a, 9b, 9c og 9d.


I 1946 havde slagter Laust Chr. Jensen en større slagterforretning her. Og der har været slagterforretning helt frem til midten af halvfemserne (?)
Som det fremgår af annoncen, var det slagtermester Villy Thomsen, som drev forretningen i 1973. Villy Thomsen annoncerede også i Vejviseren for Gl. Estrup Kommune i 1968.
Palle Hjorth fortæller: Jeg var bydreng hos slagteren i Kirkegade, som kom efter slagter Jensen. Han hed Knud Erik Thåsti og stammede fra Tøjstrup. Jeg mener, han var der i et år, indtil Asta og Villy Thomsen overtog forretningen.

Da Robert Svanholm overtog slagterforretningen fik den nyt inventar og åbnede under navnet Auning Slagterforretning i 1991.

Meddelelse om forretningsovertagelsen i 1990 i Folkebladet.

Her er forretningen moderniseret og den hvide bygning
mellem slagterforretningen og missionshuset er væk.

Her ses det oprindelige hus fra 1925 med to sidebygninger hen mod Missionshuset i venstre side af billedet. Lejligheden ovenpå slagterforretningen lejes ud. I 50-60-70’ erne bor Kirstine og Harry Stohl der, sammen med deres børn, Arne og Ella. Senere Lene Mogensen. Fra 1982-84 Jens-Ole Johnsen. Og til sidst Thomas Bossow.

Anette Bering og veninden Ella foran slagterbutikken, Kirkegade 9A.
Bemærk den hvide bygning mellem slagterforretningen og missionshuset.

Annonce fra 1973.

Annonce i byfestprogram 1948.

Annonce fra 1977.
Kirkegade 9 D
Kirkegade 9D er ifølge BBR-oplysninger opført i 1915 som missionshus. I 2002 sælges missionshuset til murermester Anders Hviid Bach, som deler det op i to lejemål.


Et foto af Missionshuset imens det stadig var i brugs som missionshus. Og et foto af huset fra 2023.
Kirkegade 10
Det oprindelige hus på Kirkevej 10 er i følge Norddjurs Kommune opført 1910. Kirkegade 8, 10 og 12 er nedrevet i 2011 for at give plads til nye moderne boliger.


Luftfoto af Kirkegade 10 fra 1960. Huset bære navnet HOME. I 1960’erne boede lærer Karl Pold der. I 1970’erne bor Martha og Peder Johnsen der indtil ca. 1999, derefter flytter kommunen teknisk forvaltning over i huset, indtil det rives ned i 2007. Og der opføres nye lejligheder.

Kristine og Anette Bering foran Kirkevej 10.
Annette Bering og Ella triller påskeæg ned i banegrøften. I baggrunden Kirkevej 8 og 10. På Facebook skriver Morten Stoll om dette foto: Billedet er fra 1956, og husene bag er Kirkegade "ca 9". Huset til højre var på et tidspunkt en del af kommunekontoret i Auning, og huset til venstre var Peter Johnsens. Begge huse er i dag væltet, og lejligheder bygget. Pigerne i forgrunden er Anette Steffensen og Ella Stoll Pedersen. (Billedet er leveret af Arne Og Gerda Stoll).

Kirkegade 11 A - Sygeplejerske boligen
Kirkegade 11A er ifølge BBR-oplysninger opført i 1948. Grundende, hvorpå husene 11A og 11B i dag ligger, er udstykninger af Kirkegade 13.

Maja & Henning Pedersen fortæller:
Grundende, hvorpå husene 11A og 11B i dag ligger, er udstykninger af Kirkegade 13.
Kirkegade 13 var en mindre gård tilhørende Nutte og Poul Søgaard Jensen, som i 1948 udstykkede en del af deres jord til byggegrunde.
Kirkegade 11A har sin helt egen historie, for hvad der i dag ligner et ganske almindeligt hus, havde for over 60 år siden en vigtig rolle i Auning's historie:
Huset blev opført i 1948 til frk. sygeplejerske Elsa Christensen. Elsa Christensen boede ellers i Kirkegade 13. Den nye sygeplejerboligen var ejet af det man dengang kaldte Sygekassen. Pengene blev skaffet ved en indsamling blandt byens borgere, ligesom byens lokale håndværkere ydede deres til opførelsen af huset.
Murerarbejdet blev udført af Ingemann Knudsen, Kirkevej 5, Hans Fisker, Nørregade 10 og Jørgen Poulsen, hvis søn Knud Søgaard Poulsen, Mortensensvej, senere blev indehaver af byens største murerforretning. Tømrerarbejdet blev udført af Poul Jepsen, Niels Jepsen og Peter Nielsen, Vestergade 17. Malerarbejdet blev udført af malermester Karl Sørensen.
Udgifterne til huset løb op i 15.000 kr., hvilket var en del penge på dette tidspunkt. Sygekassen ejede og drev bygningen en del år og herefter blev huset udlejet i flere omgange. I 1971 købte Maja og Henning huset og har siden moderniseret og renoveret bygningen. Maja og Henning Pedersen sælger huset i 2021.

Luftfoto af Missionshuset og Kirkegade 11A i 1960.
Kirkegade 11 B
Kirkegade 11B er ifølge BBR-oplysninger opført i 1948. Grundende, hvorpå husene 11A og 11B i dag ligger, er udstykninger af Kirkegade 13.

Ingrid Lauridsen fortæller: - Kirkegade 11B blev i 1953 bygget til mine forældre Olga og Alfred Jensen. Det var et såkaldt landarbejderhus, bygget af murermester Mogens Hansen og tømrermester Jepsen, Sdr. Fællevej 1. For at få et landarbejderlån, måtte man ikke tidligere have været ejer af et hus. Der var også nogle klausuler på med hensyn til salg af huset. Til huset var en stor grund, hvor far og mor dyrkede frugt og grønsager, som de solgte til nogle af byens borger. Far døde i 1983. I 1985 solgte mor huset til Tina og Svend Andersen og flyttede til Skive, hvor hun boede til sin død 2000.
Tina og Svend Andersen, der bor der til 2002.

Luftfoto af Kirkegade 11B i 1960.
Kirkegade 12
Det oprindelige hus på Kirkevej 12 er i følge Norddjurs Kommune opført 1908. Nedrevet i 2011 for at give plads til nye moderne boliger. Adressen er ny Middelgade, hvorfra der også er indkørsel.


Kirkegade 12 er huset nummer 2 fra venstre. Foto fra 1960. I dag er der bygget moderne lejligheder der hvor Kirkegade 8, 10 og 12 lå. Lejlighederne har indkørsel fra Middelgade og hedder Middelgade 2.
I 50-60-70’erne bor Petrea og Peder Andersen der. Fra 1972 til 1976 bor Vibeke og Ole Bossow der.
Fagforeningen SID køber huset i 1978 og bor der til 1984. (da flytter de til deres nuværende adresse). Kommunen køber huset og indretter Børne- og Kulturforvaltning der, indtil det rives ned i 2007.

I 1978 køber fagforeningen SID huset. På billedet fra Folkebladet ses Lilly Nielsen og Viggo Thomassen.

"HC Formbrændsel Jensen" har i en periode haft sin hest Passia og gummivogn opstaldet i baghuset som er market på billedet.


Annoncer fra 1953 i Folkebladet.
Kirkegade 13
Det oprindelige hus på Kirkevej 13 er revet ned og på grunden er bygget en del huse og etableret en ny vej, nemlig Kirkevænget.


I 2010, inden alle husene var blevet bygget, stod dette skilt på grunden.

Gården på Kirkegade 13 ses på disse 2 bybilleder. Det brune foto er fra 1907-1915. Det grå fra 1900-1907.


Udsigten fra haven mod kirken fra Kirkegade 13.
Vagn Poulsen, fra Ørum fortæller: Kirstine, også kaldet Nutte var den sidste som boede på gården. Nutte var gift med Poul Søgaard Jensen. De havde en søn som hed Knud Erik, for et par år siden var han bosat i Ringkøbing. Kirstine og Poul Søgaard Jensen købte gården af Peter Madsen, som vist flyttede til en anden ejendom i Kirkegade efter han afstod ejendommen.
I 1946 havde frk. sygeplejerske Elsa Christensen adresse her i Kirkegade 13. I 1948 flytter Elsa Christensen hen i Kirkegade 11A i den nyopførte sygeplejerbolig.


Et af de ældste foto af selve gården på Kirkegade 13.

Kirkegade 14
Kirkegade 14 er ifølge BBR-oplysninger opført i 1907.
Fra 1995 til 2022 ejer Lone og Flemming Jensen huset.

Borgmester for Gl. Estrup Kommune (1966-69) og sognerådsformand for Fausing-Auning Sognekommune (1962-66), Georg Andersen og hans hustru Alvilda har også boet i dette hus. Georg Andersen var murearbejdsmand, formand for DAF og socialdemokrat.
Fra 1930 til i hvert fald 1954 boede også Metty Jensen i huset. Ved Mettys 70 årsdag skrev Randers Dagblad bl.a.: - Fru Metty Jensen har været en Moder i Ordets rigeste Betydning, ikke alene for sine egne seks og Børnebørnene, men for mange smaa, der gennem Aarene er kommet i hendes Hjem. Hun har altid haft Hjerte- og Husrum og noget at undvære.

Kirkegade 14 i 1960.

På 60-årsdagen blev Georg Andersenomtalt i Randers Dagblad 1966.
Kirkegade 15
Kirkegade 15 er ifølge BBR-oplysninger opført i 1900.

Merete Daugaard fortæller om Kirkegade 15: - Jeg mener at kunne huske, at der engang i slutningen af 50'erne/starten af 60'erne var ishus der. Hende, der havde ishuset, blev kaldt Slik-Olga. Hun lavede en fantastisk guf til hjemmelavede isvafler. (Jeg kan huske, at Gerda Reimers i Østergade 24 også lavede isvafler med guf, men guffen fra Slik-Olga var bedre).

Slik-Olga hed Olga Andersen og drev et mindre brødudsalg og handlede desuden med is. Olgas mand hed Karl Andersen. På billedet her fra 1960, kan man se forretningen i højre side af bygningen.

Annonce fra 1956 i Folkebladet.

Annonce fra 1955 i Folkebladet.

Hanne Fisker foran huset på Kirkegade 15.
Kirkegade 16
Kirkegade 16 er ifølge BBR-oplysninger opført i 1900.

Fra 1959-2007 bor Sonja og mejerist Aksel Andersen med deres børn Bente, Lilian og Bjarne der. Aksel solgte også forsikringer for Baltica. De lejer 1. salen ud. I 1960’erne bor Ellen og Frode Pedersen med deres to drenge Kjeld og Freddy. Senere bor Else Mogensen der. Fra 2007 er huset lejet ud til bl.a. Kasper Allermann og Nils Reimers. Foto fra Google Street View 2021.

Kirkegade 16 i 1960. bemærk porten ind til malerværkstedet.

Annonce i byfestprogram 1946.



Annonce i byfestprogram 1948.
Fra omkring 1910 boede malermester Marius Andreas Johansen og Kristine Johansen i Kirkegade 16.
I anledning af Kristine Johansens 70 års dag i 1952 skrev avisen: ”Fru Johansen har været en god og dygtig Mor for sine Børn og udmærket Madmor for Malersvendene, der er kommet i hjemmet. Hun passer endnu selv sit Hjem, som er pænt holdt. I sine fristunder har Fru Johansen sin Ynglingsplads ved Vinduet, og her klirrede hendes strikkepinde livligt; forbipasserende kan altid indkassere et Nik og et venligt Smil”.
Henning Petersen oplyser: Malermester i Auning igennem årtier, Marius Andreas Johansen, og hustru boede i Kirkegade 16 ved deres død i 1959. Marius havde da, igennem mere end 50 år, sat sit maler-forskønnende præg på Aunings beboelser - såvel indvendigt som udvendigt.
Asger Nielsen skriver til Auning Bymuseum: Jeg kan som barnebarn af bemeldte personer oplyse, at mejerist Aksel Andersen og hustru Sonja Andersen boede i huset kirkegade 16 fra 1959-2007.

Kirkegade 16 inden der kom kvist på. Bemærk skiltet.
